Cybersecurity

Managed Detection and Response (MDR) is the way to go op gebied van cybersecurity.

Wat is Cybersecurity?

Laten we bij het begin beginnen, iedereen heeft weleens gehoord van Cybersecurity, maar wat is het nu eigenlijk? Cybersecurity is het beschermen van computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en gegevens tegen Cyberattacks. Het doel hiervan is om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot data of persoonlijke gegevens en hiermee hun voordeel kunnen doen.

De Cybersecurity way

Om Cybersecurity succesvol te maken moeten er meerdere lagen van bescherming zijn. Deze beschermingslagen moeten verspreidt worden over bijvoorbeeld de computers, servers, netwerken en persoonlijke gegevens. Om dit succesvol te laten verlopen moeten de gebruikers, de processen en de technologie elkaar goed aanvullen om zo een goede bescherming tegen Cyberattacks te realiseren. Hackers gebruiken steeds vaker slimme tactieken om onopgemerkt te blijven. De enige manier om de hackers tegenwoordig te ontdekken en te stoppen is om dit 24/7 te monitoren. Een mooie manier om dit te doen is door een Managed Detection and Response (MDR) service aan te schaffen.

Type Cyberattacks

De meest bekende type Cyberattacks zijn:

Phishing

Phising is in de basis het versturen van nep e-mails. Deze e-mails lijken vaak op e-mails van bekende bedrijven. Het doel hiervan is om zo persoonlijke gegevens te verkrijgen. Denk hierbij aan inloggegevens of de gegevens van jouw creditcard. Phising is tegenwoordig het meest gangbare type Cyberattacks.

Malware

Malware is een schadelijke software. Denk hierbij aan virussen, wormen of spyware die toegang tot je systemen willen om zo schade aan te richten. Ransomware is een bekende vorm van Malware die de toegang tot persoonlijke bestanden of systemen blokkeert. Vervolgens wordt er losgeld gevraagd om weer toegang te krijgen. Mocht je dit losgeld betalen, is er nog geen garantie dat de toegang weer verleend wordt.

Exploits

Exploits is eigenlijk een stukje code of een techniek die de zwakke plek in de beveiliging gebruikt om toegang te krijgen tot persoonlijke of financiële gegevens. Ook kunnen Exploits gebruikt worden om schade toe te brengen aan een systeem of netwerk of deze zelfs plat leggen. Exploits kunnen ook gebruikt worden als onderdeel van Malware.

Kortom, Phishing, Malware, Ransomware en Exploits worden door hackers gebruikt om toegang te krijgen tot systemen en gegevens. Het is daarom belangrijk voor organisaties om hun systemen en software up-to-date te houden en te zorgen voor goede netwerkbeveiliging om misbruik en schade te voorkomen.

Cybersecurity as a service

Wat is nu de manier om je Cybersecurity op orde te hebben? Je kunt voor de Self Managed variant kiezen maar omdat Cybersecurity vaak te complex is en te snel verandert om dit zelf te managen, kiezen steeds meer organisaties voor Cybersecurity as a Service, oftewel Managed Services. De veiligste manier om dit te doen, is volgens NetStream met de Managed Detection and Response (MDR) Service.

MDR is een managed 24/7 dienst geleverd door experts die cyberattacks op jouw computers, servers, netwerken, cloud workloads, e-mailaccounts en meer detecteren en hierop reageren. NetStream doet dit in samenwerking met leverancier Sophos. NetStream treedt in deze op als intermediair om zo altijd een vast contactpunt voor de klant te houden.

Begin nu

Ontdek hoe NetStream bedrijfswaarde en superieure resultaten voor jouw bedrijf kan genereren.